Littekenmassage

Een littekenmassage kan u helpen bij alle soorten littekens. Het litteken wordt gemasseerd met, als u dit fijn vind, essentiële oliën. Het litteken wordt op geleide van gevoeligheid of pijn licht aangeraakt of wat harder gemasseerd. Daarbij kunnen er emoties loskomen zeker wanneer het litteken is ontstaan door een traumatische operatie. Dit is helemaal niet erg en belangrijk om de emotie te kunnen verwerken.
Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat het litteken dat u ziet zitten slechts het tipje van de ijsberg is. Het litteken van een keizersnede gaat veel dieper, omdat er dus door meerdere lagen weefsel is gesneden.


Het litteken masseren met essentiële oliën heeft een positief effect op de verkleuring van het litteken. Het litteken zal van vuur rood/roze naar een mooie huidskleur veranderen. De essentiële oliën doen daarnaast ook binnen in het lichaam een hoop werk zij zorgen o.a. nog een week na de massage dat de blokkades onder de huid opgelost worden.


Naast het gebruik van essentiële oliën kan er aan het einde van de behandeling Medical Taping over het litteken geplakt worden. Dit heeft ook een goede werking op o.a. verse littekens (als de wond gesloten is) maar ook op oudere en verkleefde littekens. De tape zorgt voor een soepelere huid en daarnaast zal de het de genezing versnellen en het litteken minder diep laten worden. De behandeling dient geruime tijd herhaal te worden, echter de resultaten zijn echt prachtig!
Na een behandelperiode zijn de verbeteringen van de huid goed te zien. 

De massage kan ongeveer 6 weken na een operatie ingepland worden zodat de wond voldoende genoeg geheeld is. 


 Prijs € 40,00 

Afspraak maken