Welkom op de website van Praktijk 4 People 

Recepten

Bron: kookboek Koken met de Schijf van Vijf. 

Pannenkoek gevuld met fruit
2 personen - 15-30 minuten  - lunch 
 
Ingrediënten:
75 gram volkorenmeel
1 ei
200 ml halfvolle melk
½ eetlepel vloeibare margarine
200 gram fruit, bijv. 1 kiwi + paar aardbeien, stuk banaan + stukje sinaasappel
2 eetlepels roomkaas light

Bereiding:
Doe het volkorenmeel, het ei en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door.
Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan met een anti-aanbakbodem. Schep ½ van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is (tot er gaatjes ontstaan). Keer met behulp van een pannenkoekmes de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut (tot hij los in de pan ligt). Bak op deze manier nog 1 pannenkoek.
Maak het fruit schoon en snijd het klein.
Bestrijk de pannenkoeken met de roomkaas, verdeel het fruit in het midden van de pannenkoek en rol ze op.

Extra informatie:
Om mee te nemen: bestrijk de pannenkoeken met roomkaas, rol op en verpak in plasticfolie. Neem het fruit mee in een bakje.
Het boek Koken met de Schijf van Vijf is ook los te verkrijgen bij Praktijk 4 People voor € 12,95 


Voedingswaarden per persoon

Energie

300 Kcal

Vet

8 gram

Verzadigd vet

3 gram

Koolhydraten

40 gram

Suikers

15 gram

Vezels

6 gram

Eiwit

15 gram

Zout

0,4 gram

E-mailen
Bellen
Map