Workshop: wellness-massage voor kinderen

Leer hoe u uw kind masseert als aanvulling op een gezonde opvoeding!
Met deze workshop leert u als opvoeder hoe u uw kind een écht goede massage geeft. Een massage is niet alleen heerlijk, maar heeft ook veel positieve effecten op de mentale en lichamelijke gezondheid van het kind en de onderlinge verbondenheid tussen ouder en kind. Op zoek naar een cadeau voor een mama of papa, of misschien wel voor jezelf? Dan is deze workshop een erg origineel cadeau!

Wat kunt u verwachten?
Workshop van 2 uur;
Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers;
Een cadeautje dat jij zelf maakt (massagestempels);
Instructies op papier voor thuis;
* Gegeven door erkende HKM-masseurs


Beschrijving
Tijdens deze workshop leert u hoe u een kind op een goede manier kan masseren en dat is een erg fijne toevoeging op een gezonde opvoeding. Aanraking is namelijk een oervorm van communiceren en is een van onze levensbehoeftes. Het inzetten van massage en mindfulness draagt bij aan een gezonde ontwikkeling, meer onderlinge verbondenheid, een betere nachtrust, meer zelfvertrouwen en een positieve mindset.


Gelukkige kinderen
Ook kinderen ervaren tegenwoordig steeds meer stress en aanraking kan daarbij helpen. Als massage op de goede manier wordt toegepast, heeft het effecten als: betere focus, meer ontspanning, minder overprikkeling, verbeterde weerstand, ontwikkelen van lichaamsbesef en zelfvertrouwen. Tijdens het masseren worden gelukshormonen als oxytocine en dopamine aangemaakt, die bijdragen aan een gevoel van welbehagen, ontspanning en een gelukkig gevoel én die nodig zijn om de stresshormonen in het lichaam te bestrijden.


Kies een massagevorm
Tijdens deze workshop wordt één massagevorm behandeld en u mag zelf kiezen over welke massagevorm uw workshop gaat. U kunt kiezen voor rugmassage, voetmassage of hoofd-/gezichtsmassage.

 
Thuis nagenieten
Na deze fantastische massage-workshop krijgt u informatie mee voor thuis, zodat u en uw kind thuis nog veel meer ontspannen momenten kunnen beleven. En natuurlijk mag u ook uw zelfgemaakte massagestempels mee naar huis nemen!


Goed om te weten

  • Deze workshop is zowel los als met de belevenissen cadeaubon te boeken. 
  • Een cadeaubon van belevenissen.nl is bedoeld voor één ouder/opvoeder. De workshop wordt gegeven aan volwassenen en kinderen nemen geen deel aan deze workshop.
  • Voor deze toegankelijke en laagdrempelige workshop is voorkennis niet nodig. De workshop is bedoeld ter ondersteuning van de opvoeding (inzetbaar bij bijvoorbeeld stress, overprikkeling of een drukke schooldag) en niet om het massagevak te leren.
  • Tip: de workshop gaat door bij twee personen, dus als je samen met je partner, familie of vriend(in) boekt, zijn er extra veel mogelijkheden!


Prijs € 49,50 per persoon